Schrijfcafé is verandert in SchrijvenmetAnnelies

Houd je van schrijven of denk je dat je het niet kunt? Inspiratie opdoen in reflectief/creatief (dag)boek schrijven?

Als je je aanmeldt, dan ontvang je 1x permaand, per mail, schrijfopdrachten, die je alleen kunt doen of samen met anderen. Jij bepaalt wanneer, met wie en hoe vaak. Je zit nergens aan vast. Je betaalt per keer. Je kunt op een rustige plek schrijven zonder afleiding of juist ergens in een café, naar gelang je behoefte.

Je hoeft niet mooi, goed of foutloos te schrijven. Je zet je verbeeldingskracht op papier, geeft expressie aan je gevoelens, of schrijft vanuit je fantasie. Schrijven vanuit de flow, vanuit de waarneming, vanuit het creatieve onbewuste dat naar boven komt. De kanariepiet op je schouder krijgt geen kans. Het stemmetje dat zegt: ík kan het niet, of het is niet goed, het wordt niks.

"Je schrijft van uit het gevoel, vanuit het waarnemen."

SchrijvenmetAnnelies is voortgekomen uit het maandelijkse Schrijfcafé in het WG café in Amsterdam.
Na meer dan 15 jaar is het WG Schrijfcafé gestopt. Corona heeft daarin een rol gespeeld. In die tijd is een kern van schrijvers ontstaan, die hun eigen manier hebben gevonden om door te schrijven via de maandelijkse opdrachten, die ze toegestuurd krijgen.

Reflectief schrijven

Reflectief schrijven helpt om te ontdekken wie je bent, om je gedachten te ordenen, emoties te ontwarren, geheimen op het papier te delen, om los te laten, een andere realiteit werkelijkheid te laten worden, de schoonheid van taal te ervaren en om je met anderen te verbinden.

Creatief schrijven laat een weerspiegeling zien van de rijkdom die diep binnen in je leeft en alleen maar opgeroepen hoeft te worden. Stromend schrijven geeft plezier, rust en stilte. Het is een vorm van mediteren maar dan met pen en papier.

De korte schrijfopdrachten worden ondersteund door bestaande teksten, poëzie of proza.

Op elke eerste dinsdag van de maand ontvang je de opdrachten. Kosten zijn € 10,-
6 september, 4 oktober, 8 november en op 6 december 2022.

Aanmelden anneliesknoop7@gmail.com

Voor schrijfcafés in Nederland zie hieronder:
www.shodo.nl/schrijfcafes_nederland/

Voor inspirerende informatie en magazine verwijs ik naar
www.schrijvenonline.org
www.schrijvenonline.org/magazine/volgendnummer